Mulled Wine

אין ספק שתשתו יין חם, אך אל תפחדו לשתות אותו בעונת חג המולד הזו. בהמשך תמצאו רשימה של היינות האהובים עלי והיינות שבחרתי.

יין חם זקוק ליין עם ראש פרי

כך שאדומי אקלים חמים רבים יעשו טוב, אבל קברנה סוביניון טוב עושה טוב מאוד. אני מעדיף את פינו נואר על יין חם, אבל כל יין אדום באמת יעבוד, מרלו או אפילו זינפנדל. אם אתה רוצה משהו נחמד ומלא, אתה יכול גם להשתמש בקברריון או בקברטה למתכון הזה, השתמשתי בבקבוק ממנו כאן.

היין שהייתי ממליץ עליו על יין חם יהיה במרתף שלכם מכיוון שהוא נושא היטב – קינמון משולב, תמציות מתוקות ועצי שיכולות להוסיף תבלין ליין.

תבלינים זוהרים משתנים ממדינה למדינה

אך אולי ציפורן שלמה, כוכב אניס וכמה תרמילי הל הם מועדפים. תבליני גלם משתנים מזמן שתיית יין לזמן שתייה וממדינה למדינה. יין חם עשוי להיות שונה, אך כל הציפורן, הכוכב והאניס הם המועדפים, אולי עם או בלי תפריט פחות. אני לא בטוח אם אני טועה או שזו רק ההעדפה האישית שלי.

תוכלו לקנות תערובות תבלינים שניתן להשתמש בהם ליין חם או סיידר חם, או להכין תבלינים מוקשים בעצמכם. ישנן דרכים רבות ושונות להכין אותן, בחלקן משתמשים שוב ושוב, אך זה המתכון אליו אני תמיד מגיע.

אם אתם לא חובבי יין אדום

תראו את המתכון שלי ליין לבן, אבל אם אתם משתמשים ביין לבן ומוסיפים מיץ פירות, הוא יהיה טעים ויפה. אם אתה רוצה להוסיף מיץ חמוציות, כדאי לשקול את המתכון הזה של יין זנגביל-חמוציות. המתכון הזה טעים, יפה כשהוא מיוצר עם יינות לבנים יבשים, ואלטרנטיבה נהדרת ליינות אדומים.

יין חם מוגש בצורה הטובה ביותר בכוס נוחה או בכוס העומדות בחום היין. בזמן שהיין החם מתחמם, מסננים את פרוסות התפוזים והתבלינים, יוצקים את היין לכוס או ספל ומגישים חם.

וודאו שהיין לא מגיע לרתיחה לחלוטין

כמו שהאלכוהול רותח לפני כן, אך וודאו שהוא לא יוצא מהרתיחה. הכינו את המתכון הקלאסי של יין חם לעיל, הדליקו את המשקה מעל האש והחזיקו אותו בכף ספוגה ברום (עליכם להיות בעלי חוזק גבוה, כמו בקרדי 151).

ברנדי – ברנדי יוסיף מימד חדש ליין החם שלך היום, אז וודא שאתה בוחר את המגוון שאתה אוהב. בואו להתחמם עם מעט יין פיקנטי, יין חם טעים עם רמז קינמון ורמז אגוז מוסקט.

יש כל כך הרבה דברים שאני אוהבת במתכון יין חם זה פשוט שאני אפילו לא יודע איפה להתחיל. זה מתכון שאני מכין עשרות פעמים בשנה, ואני מקווה שמסורת החג שלך תיהנה ממנו באותה מידה כמו שלי.

יין חם קל מאוד להכנה גם ביום חול וממלא את הדירה בריח חג. זה קל מאוד להכנה, אבל כל כך טעים שלא יכולתי אפילו לאיית את עשרות השמות האחרים.

לא משנה מה המתכון

וריאציה זו של יין חם הופכת בקבוק יין אדום פשוט למשקה חגיגי וארומטי כדי לסכם לילה נוח בבית או סויה לחג. זה כמו לחצות יין אדום פירותי גדול עם מנת סיידר חריפה, והשילוב של יין ותבלינים פשוט טעים. במהלך הכנת המשקה החגיגי הזה תוכלו לשלב אותו גם עם יין חם כדי להעצים את הניחוחות הקלים והמתוקים של היינות החמים. בין אם לארוחת ערב ובין אם כקינוח: יין חם מתחמם בערב סתיו קריר או קר בחורף.

במקום ציפורן ואניס כוכבים, תוכלו למלא 1-2 שקיות תה צ'אי ביין חם (עדיף נטול קפאין) ולהגיש לקבוצה בערב.

אם אתה לא מגיע בזמן

עדיף לקנות יין חם כמו Belvoir או פשוט לשתות משקה בלי אלכוהול. קל להכין במסיבה וכולם יאהבו את זה, וזה תוספת נהדרת לכל חגיגת חג או ארוחת ערב. נסו את המתכון הזה של יין חם ותהנו ממנו על כוס יין או כוס תה עם מישהו שאתם אוהבים ליד האש.

מתכון יין חם מסורתי זה קל מאוד להכנה

טעים ומחמם אתכם מבפנים. אמנם ניתן להכין את המתכון הזה בקלות על הכיריים, אבל אני אוהב להכין אותו כמתכון של חרס בגלל שהוא כל כך פשוט וטעים. לקחת זמן לחגוג את החוויה הנפלאה שמביאה לחיים יין חם זה מה שכל יום יין חם, אז קחו את הזמן וחגגו אותו עם המשפחה והחברים השנה!

דילוג לתוכן